Aktuality Právo v kapse

Vyjádření pracovnice KHS k „pandemii“

Komentář dlouholeté pracovnice Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje, paní Evy Trávníčkové k této „PANDEMII“ !
Konečně se ozval nějaký hygienik. Proč se nepostaví na odpor všichni hygienici a odmítnou se účastnit státního megapodvodu a provádět nepřesné testy?
„Výjimečný stav v ČR byl vyhlášen na základě pouhé přítomnosti SARS-CoV-2 na našem území.“
Můj komentář: Tuto skandální formulaci politiků si můžete ověřit na stránkách ministerstva zdravotnictví i vnitra. Virů je v nás i kolem nás neustále obrovské množství, vč. respiračních. Viry se nepřetržitě a běžně našimi těly pasážují a jsou, podobně jako bakterie, každodenní, byť po většinu času neviditelnou součástí našeho života. Bakterií je v našem těle dokonce kolem 2 kilogramů, z mnohých máme užitek, ale mnoho je podmíněně patogenních nebo patogenních (nemusí způsobovat žádné klinické příznaky). Pokud bychom brali vážně tuto vládní formulaci, nouzový stav bychom mohli prodlužovat zřejmě mnoho let, možná i donekonečna.
Jako dlouholetá pracovnice odd. epidemiologie KHS JČ. kraje, která mnoho let hlásila i počty akutních respiračních infekcí v JČ. kraji sděluji, že EPIDEMICKÝ PRÁH stav, kdy se vyhlašovala epidemie akutních respiračních infekcí) je stanovený počtem 1.600 nemocných na 100.000 obyvatel (to je přibližně město Č. Budějovice), tedy 16.000 nemocných na milion obyvatel přibližně Praha), tedy 160.000 nemocných při počtu 10 milionů obyvatel přibližně ČR). Tato hranice nebyla nikdy od doby vyhlášení prvního lockdownu v březnu do doby vyhlášení 2. lockdownu v říjnu splněna ani na 25%!!! A to přesto, že jsou do těchto čísel vždy počítána všechna respirační onemocnění = rýmy, kašle, zápaly plic, bronchitidy, angíny, záněty nosohltanu, záněty středního ucha či dutin a to kumulativně za posledních 7 dnů (hlášení probíhalo vždy v pátek dopoledne). Pokud se v dřívějších letech dosáhlo hranice epidemie 160.000 případů v republice za 7 posledních dnů), v tom případě se pouze uzavřely pro návštěvy nemocnice, domovy důchodců a ÚSP, při vyšší nemocnosti i některé třídy či školy na max. 2 týdny. Proto také žádnou Krajskou hygienickou stanicí ani Státním zdravotním ústavem (kde se všechna data shromažďují) v roce 2020 nebyl nevyhlášen epidemický práh ani epidemie. Vyhlásili ji politici. Ptejte se PROČ.
Při žádném hlášení do registru infekčních chorob nebylo možné uvádět pozitivně testované bez klinických příznaků. Jde o politické rozhodnutí, které bezprecedentně změnilo kategorie hlášení infekčních chorob v ČR!!
Víte o tom, že dle platných metodik SZÚ (Státní zdravotní ústav) zemřelo v sezóně 1995/96 podzim 1995 až jaro 1996) s klinickými příznaky chřipky (kmen H3N5) kolem 12 000 lidí?!! Kdo z vás byl tímto faktem znepokojen? Asi téměř nikdo, protože stav neřešila média ani politici.
Dřívější vyjádření plk. Prymuly, že „SARS-CoV2 není žádná chřipečka“ považuji za nešťastné a manipulativní. Už v 10 letech jsem od rodičů věděla, že pokud přechodím rýmu a kašel, nemusí se nic moc stát, ale nesmím přechodit chřipku. Věděla jsem, jaké jsou její příznaky a že s ní není vhodné žertovat – stejně jako nyní s Covid-19. Škoda, že plk. Prymulovi případnou závažnost chřipky neobjasnili doma, ani ve škole.
Na Covid-19 zemřela v r. 2020 chřipka i všechny další respirační viry. :)) Tyto patogeny sledované v předchozích desetiletích nejsou od března 2020 testované a vykazované v registru hlášení ARI akutní respirační infekce).
Dochází k plošnému zneužívání PCR testů zcela mimo běžnou medicínskou indikaci – klíčový bod celé Covid agendy. Pořiďte si PCR test na jakýkoliv další z těch mnoha běžných lidských respiračních virů a dostanete (podle naladění citlivosti testu) opět spoustu „PCR pozitivních“. Neboli z pohledu PCR pozitivity jsme VŠICHNI průběžně a každodenně „nakaženi“ desítkami, možná stovkami druhů virů, imunita funguje a vše je fyziologicky v rovnováze. Jen ty ostatní viry nikdo PCR netestuje. Nemá to smysl. Rozhodují VŽDY klinické příznaky.
Prosím, důvěřujte své imunitě. Je dokonale přizpůsobena ke zvládnutí všech patogenů, má více úrovní účinku – nejde jen o tvorbu protilátek. Zachovejte si čistou dětskou radost z běžných věcí a situací…. tato energie je fascinující a léčivá. Pozorujte děti, jak se radují z deště, lezoucího broučka či žížaly. Jak se cítíte ve společnosti radujícího se dítěte? Je to nádherné, že?
Dávejte přednost pozitivním lidem i zprávám. Více odpočívejte, leden není nejvhodnější k rázným akcím. ? Žijte TADY A TEĎ, radujte se z každého nádechu, ŽIVOT JE VZÁCNÝ DAR!
Eva Trávníčková

1 thought on “Vyjádření pracovnice KHS k „pandemii“”
  1. Václav Horák napsal:

    Ačkoliv Vás paní v nejmenším neznám, věřím že text výše zmíněný patří Vám, dovolte mi tímto abych Vám alespoň cestou neosobně elektronicky imaginární složil hlubokou poklonu a vyjádřil obrovský dík za uvedená slova. Líbí se mi nejen faktická stránka kterážto je zpracována skutečně srozumitelně a po člověčensku, ale i forma jíž poukazujete na závažná fakta lehce, nenásilně a s grácií, bez zbytečných vulgarit a tlaků. Děkuji Vám za zprávu o stavu situace a děkuji za Vaši odvahu a postoj. Děkuji a přeji vše nejlepší a pevné zdraví. S pozdravem Václav Horák

Napsat komentář