Aktuality Právo v kapse

Dopis Výboru pro zdravotnictví PČR s prosbou o zajištění Ivermektinu pro léčbu Covid 19

Vážená paní předsedkyně, vážení místopředsedové, vážení členové

vím, že máte plné ruce práce s řešením současné krizové situace, ovšem vzhledem k naléhavým okolnostem jsem se jako volič a občan rozhodla vás oslovit. Na základě vyjádření a zkušeností renomovaných lékařů z různých zemí bych Vás rád požádal, abyste věnovali pozornost účinné látce ivermektin (v ČR např. lék Stromectol) a zajímali se o zkušenosti s tímto lékem v těch zemích, kde byl v léčbě Covidu 19 použit. I například brněnský primář Petr Rezek či slovenský profesor Pavol Török již při podání této účinné látky zaznamenali pozoruhodné úspěchy. Prof. Török se dokonce vyjádřil, že nitrožilní aplikace velké dávky vitamínů a orálně tablety ivermektinu, je “kombinace, která může zachránit téměř každého pacienta, pokud se nasadí včas …”. Lék je k jinému účelu bezpečně používaný již asi 40 let a byl aplikován 3,7 miliardám lidí prakticky bez vedlejších účinků. Podle níže uvedeného zdroje bylo pro léčbu Covidu 19 účinnou látkou ivermektin provedeno 42 studií, z toho 21 randomizovaných, dohromady na necelých 15 000 pacientech, přičemž úspěšnost léčby přesahuje 80 %.

Zdroj: https://c19ly.com/

Uvědomuji si, že existují i odborníci, kteří poukazují na nedostatek poznatků v léčbě Covidu 19 tímto lékem, ovšem mimořádná situace si žádá mimořádné a hlavně rychlé kroky a tak slibný podnět by podle mého názoru neměl být v dnešní době zavržen či odložen.

Pokud se očekávání potvrdí, můžete pomoci zachránit mnoho životů a Česká republika se místo z nejzamořenější evropské země může stát premiantem a nadějí pro ostatní. Prosím Vás, abyste situaci zvážili a pokud možno bez odkladů zajistili nákup dostatečného množství léku s účinnou látkou ivermektin, tak, aby mohl být použit nejen v klinické praxi, ale i obvodními lékaři při léčbě „off label“.

Zde uvádím několik zdrojů výše zmíněného:

· Slovenský průkopník léčby ivermektinem: Není náhoda, že naši pacienti žijí (https://bit.ly/3qZROBl)

· Jak si slovenští občané vybojovali ivermektin (https://bit.ly/3uBY8B5)

· Přimářka ARO: Ivermektin je bezpečný a zbavuje tělo viru (https://bit.ly/3aDwzzt)

· Ivermektin léčí COVID-19, ale v Česku nesmí. Proč? (https://bit.ly/2ZxIPef)

· Dr. Pierre Kory: Máme lék a řešení na COVID-19, v americkém Senátu (https://bit.ly/37AkvwR)

· Brněnský primář Rezek: Stav většiny pacientů, kteří dostali ivermektin, se zlepšil tak, že mohli jít domů (https://bit.ly/2ZMQTbp)

· Olga Pietruhová: Vyléčila se ivermektinem pro koně. Zabral hned (https://bit.ly/3uzIkPi)

· Studie: https://c19ly.com/

Současně bych Vás ráda požádala o zaměření pozornosti také směrem k prevenci a další osvědčené praxi ze zahraničí, např. Bolivie či Indie, kde na lokální úrovni pro své občany zajistili tzv. proticovidový preventivní balíček, který si občan při prvních příznacích mohl koupit v místní lékárně

za cca 12 EUR, v době pandemie za 6 EUR. Bolivijský balíček ve městě La Paz obsahoval ASA 100 mg, Ibuprofen 400 mg, Antigripální Azitromycin 500 mg, Ivermectin 6 mg, Omeprazol 20 mg, vitamíny vč. zinku a vit. D3. (viz soukromý report slovenského občana žijícího v bolivijském La Paz: https://www.facebook.com/1525189751/posts/10224928960240991/?d=n). V Indii naopak covidový balíček obsahoval vit. C, vit. D3, Zinek, Ivermectin, Doxycyklin, Azitromycin, dezinfekci, roušky, Paracetamol (https://www.facebook.com/100001761627400/posts/3578285878906764/?app=fbl).

Věřím, že názor voliče vyslechnete, zvážíte a uděláte to nejlepší dle svých možností a svědomí.

Děkuji za Váš čas.

V úctě,

XY

 

 

Kontakty na členy Výboru pro zdravotnictví Parlamentu ČR:

adamkovav@psp.cz aulickah@psp.cz behounekj@psp.cz brzobohataa@psp.cz dvorakj@psp.cz farhank@psp.cz gajduskovaa@psp.cz janulikm@psp.cz kankovskyv@psp.cz kasald@psp.cz marikovak@psp.cz masekj@psp.cz mauritzovai@psp.cz pastuchovaj@psp.cz pavekp@psp.cz pawlasd@psp.cz richterovao@psp.cz svobodab@psp.cz spicakj@psp.cz tresnakp@psp.cz valekv@psp.cz ventrubaj@psp.cz vojtecha@psp.cz vyzular@psp.cz

Kontakt na ministerstva zdravotnictví a premiéra (pozor, je třeba změnit oslovení na Vážený pane ministře, vážený pane premiére!): ministr@mzcr.cz babisa@psp.cz

5 thoughts on “Dopis Výboru pro zdravotnictví PČR s prosbou o zajištění Ivermektinu pro léčbu Covid 19”
  1. Tatjana Bečková napsal:

    Podporuji Dopis Výboru pro zdravotnictví PČR s prosbou o zajištění Ivermektinu pro léčbu Covid 19

  2. Jana napsal:

    Děkuji, bylo by dobré přestat zabíjet lidi neschopností MZdr a začít je léčit.

  3. Jarka napsal:

    Lidé si zaslouží žít, nikdo nemá právo jim toto ubírat…. Začněte je léčit…. A ne čekat na schválení někoho…. To život nevrátí….

  4. Hana Müllerová napsal:

    Plně souhlasím se zněním, které je obsaženo v dopise Výboru pro zdravotnictví PČR s prosbou o zajištění IVERMEKTINU pro léčbu Covid 19.Milí členové výboru, jestli Vám opravdu záleží na tom, aby zbytečně neumírali tisíce lidí na tuto zákeřnou nemoc, tak se prosím postarejte se o to, aby každá nemocnice v České republice měla k dispozici lék Ivermektin, který bude dostupný všem, který ho potřebují a která zachrání každého od smrti.Spoléhat se jen na vakcinaci celé společnosti je rozporuplné a nedostatečné.Je známo, že i po první dávce vakcíny stejně lidé na covid zemřeli.Tvrdá opatření a uzávěra společnosti sníží nárust nemocných pouze dočasně.Coronaviry nezmizí.Začněte nás brát vážně a snažte se nás opravdu chránit a léčit, tak jak to dělají v jiných zemích. Děkuji za pochopení.

  5. Šarka Porčová napsal:

    Podporuji dopis Výboru pro zdravotnictví PČR a prosím o léčbu Ivermektinem. Výsledky léčby Ivermektinem jsou velmi příznivé a Ivermektin již vyléčil mnoho lidí.

Napsat komentář